Unplugged wedding

Wat een voordeel is het om tegenwoordig altijd je smartphone mét camera bij de hand te hebben. Mooie momenten, prachtige plaatjes, komische gebeurtenissen; alles kunnen we direct vastleggen. Voor veel mensen juist een reden om te kiezen voor een ‘’unplugged wedding’’. Oftewel: een bruiloft zonder (mobiele) camera’s, op die van de fotograaf na natuurlijk.

Unplugged, vijf redenen om ervoor te kiezen

Inmiddels heeft dit Amerikaanse fenomeen ook ons land bereikt. Steeds meer stellen kiezen voor een trouwerij zonder de aanwezigheid van smartphones. Waarom jullie dit zouden doen? Ik geef vijf redenen:

  • Jullie hebben al een professionele fotograaf ingehuurd voor het maken van foto’s;
  • Familie en vrienden hoeven zich niet druk te maken over de foto’s, ze mogen heerlijk genieten;
  • Jullie willen graag zelf de regie over het wel of niet plaatsen van de eerste foto op social media;
  • Jullie willen de gasten terugzien op de foto’s, niet hun hoofden verstopt achter een mobiel;
  • Door het gebruik van flitsers op mobiele camera’s, raken mijn foto’s overbelicht.

Door mijn ervaring kan ik zeggen dat een “unplugged wedding” zeker de moeite waard is om samen over na te denken. Vanuit mijn rol als fotograaf, geef ik graag twee voorbeelden waaruit blijkt dat de aanwezigheid van smartphones nadelig kan zijn

Mobiele camera’s; twee voorbeelden om ze te mijden

Het ja-woord en dé kus zijn twee voorbeelden van momenten die jullie gefotografeerd willen hebben. Mijn camera heb ik zo ingesteld, dat het de perfecte foto wordt. Wanneer andere aanwezigen op hetzelfde moment een foto maken met hun mobiel, kunnen de automatische flitsers er helaas voor zorgen dat mijn foto overbelicht is. Dat is niet de bedoeling.

Kerkelijke huwelijken; een groot plezier voor mij om vast te leggen. Een mooi lang gangpad met links en rechts bankjes. Het bruidspaar vanuit het midden naar voren wandelend. Jammer is het als familieleden dit prachtige beeld verstoren, door met hun mobiel over het gangpad te hangen.

Het is jullie dag; jullie zijn de regisseurs

In de voorbespreking van jullie trouwdag, bespreek ik de mogelijkheden van een  “unplugged wedding”. Als fotograaf vind ik het belangrijk dat jullie hier samen over na denken. Het is jullie dag, jullie zijn de regisseurs. 

Gaan jullie trouwen in 2020? Ik kom graag met jullie in contact. Laat mij hieronder weten welke trouwdatum jullie hebben gekozen. Binnen 24 uur laat ik weten of ik die datum beschikbaar ben.

*verplicht veld

Door op verzenden te klikken ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring die je onderaan de pagina kunt vinden.

Contact.

06 51 41 14 91

Adres: Hasselterdijk 35e, Zwolle

E-mail: info@hannekebloemfotografie.nl

© copyright 2023 Hanneke Bloem Fotografie | alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, welkom op mijn website. Hoe kan ik jouw helpen?