Over mij

Hanneke Bloem Fotografie
Hanneke Bloem Fotografie
Hanneke Bloem Fotografie
Hanneke Bloem Fotografie

Over Mij

Hanneke Bloem

“De wereld is zo mooi! Maar wat zien we daar weinig van in alle beelden die we dagelijks onder ogen krijgen. Met verhalen van liefde en verbinding, laat ik een ‘tegengeluid’ horen. Ik leg ze vast op beeld, en zorg ervoor dat we ze altijd kunnen blijven vasthouden. Dat is waarom ik fotograaf ben.”

Hanneke Bloem is mijn naam, en ik mag een gezin vormen met de drie liefsten. Mijn man, zoon en dochter. Gisteren waren deze laatste twee nog klein, vandaag voeren we discussies en wordt hun wereld steeds groter. De tijd gaat snel, de herinneringen vervagen. Gelukkig was daar altijd al mijn camera om alles vast te leggen. De mijlpalen, avonturen groot en klein, geluksmomenten én de alledaagse momenten. Die verhalen, die herinneringen, ik wil ze nooit kwijt.

De eerste stap naar professionele fotografie

Het ondernemen zit mij in het bloed. Naast mijn baan als secretaresse heb ik verschillende kleine ondernemingen gehad. Fotograferen was tot dusver mijn hobby. Dat veranderde in 2015 toen ik besloot fulltime te gaan ondernemen als fotograaf. De Fotovakschool was de eerste stap op weg naar professionele fotografie. Daarna volgde ik verschillende trainingen en workshops:

  • Workshop Bruidsfotografie, bij bruidsfotograaf Peter Lammers;
  • Een één op één mentoringsessie, bij fotograaf Helga Klein;
  • Workshop Magie van het licht, bij fotograaf Willie Kers;
  • Een één op één mentoringtraject, bij trouwfotograaf Luther Hartog;
  • Opleiding “Moment Design”, bij Moment Design teacher Cynthia de Jong.

Moment Design

In de laatste opleiding, onder begeleiding van fotograaf Cynthia de Jong, leerde ik deze bijzondere manier van fotograferen. Deze kennis pas ik toe in mijn fotografie. De ontspannen sfeer en het onderlinge contact staan centraal. Ik stel vragen en geef kleine opdrachten waardoor je went aan de camera én aan mij. Eerst luchtig en speels, later warm en betekenisvol. Een prachtige methode om emoties op te roepen en vast te leggen. En niet alleen toepasbaar bij een fotoshoot van meerdere personen, ook met individuen werk ik hier graag mee. Als fotograaf verdwijn ik als het ware naar de achtergrond. Dat klinkt misschien gek, maar resulteert wel in foto’s met echte emotie en verbondenheid. Mijn klanten schreven lieve woorden over hun ervaringen. Deze reviews vind je hier.

Spelen met kleur, contract en compositie

In de nabewerking van de foto’s, vind ik net zoveel voldoening. Als creatieveling is het heerlijk om te mogen spelen met de kleur, het contrast en de compositie. Op deze manier komt een foto nog meer tot zijn recht.

In de tijd die overblijft, zijn wij als gezin vaak in de natuur te vinden. In de omgeving van Zwolle, maar ook wat verder van huis. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Dat laten we onze kinderen graag zien. Mijn camera gaat met ons mee. Zodat ik al die schoonheid en momenten samen, kan omzetten in tastbare herinneringen.

*verplicht veld

Door op verzenden te klikken ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring die je onderaan de pagina kunt vinden.

Contact.

06 51 41 14 91

Adres: Hasselterdijk 35e, Zwolle

E-mail: info@hannekebloemfotografie.nl

© copyright 2022 Hanneke Bloem Fotografie | alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden