Portret Hanneke Bloem Fotografie

Fine art fotografie

Wat is fine art fotografie?

Fine art fotografie is een specialisme binnen de portretfotografie. Het gaat hierbij om kunstzinnige fotoportretten waarbij andere fotografische vaardigheden worden toegepast dan bij een ‘standaard’ portret. 

Zo’n kunstportret wordt vanuit een bepaalde visie gecreëerd, vooral het creatieve proces is hierin van grote betekenis. Als fine art fotograaf denk ik bewust na over het verhaal. Wat wil ik vertellen met dit portret? Hoe ga ik dat in beelden vangen? Wat heb ik daarbij nodig? Ik gebruik hiervoor de nieuwste fototechnieken en camera’s.

Bij een fine art portret gaat de meeste aandacht uit naar het gezicht. En naar de ogen in het bijzonder. Zij vertellen je het verhaal en nemen je mee op reis. Mee op reis de foto in, voor een kijkje in de ziel. De donkere of lichte achtergrond en de belichting zijn hierbij van groot belang; het model staat in de spotlights.

Hier wordt met de zorgvuldige nabewerking extra de aandacht op gelegd. Natuurlijk is het editen van een foto altijd een belangrijk onderdeel van het proces. Bij fine art is het echter allesbepalend: de nabewerking maakt het verschil tussen een portret en een fine art portret.

– Een portret is een schitterende foto aan de muur; fine art is een gepersonaliseerd kunstportret als onderdeel van jouw interieur.
Een waardevolle investering van hoogstaande kwaliteit. –

Voor wie is een fine art portret geschikt?

Deze stijl van portretteren is het meest geschikt voor volwassenen én kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Kinderen van deze leeftijd begrijpen de aanwijzingen en vragen. En voelen zich – voor de lens – sneller op hun gemak. Van baby’speuters en kleuters maak ik graag andere prachtige foto’s tijdens een lifestyle- en gezinsfotoshoot.  Wil je graag een duo fine art portret van bijvoorbeeld moeder-dochter of broertje-zusje? Ook dat is mogelijk bij Hanneke Bloem Fotografie.

Een fine art portret wordt vaak gezien als een verlengstuk van het interieur; een luxe aanvulling op de inrichting van het huis. Zie jij de toegevoegde waarde van deze manier van fotograferen? Dan is een fine art portret een waardevolle investering van hoogstaande kwaliteit.

Waarom fine art fotografie bij Hanneke uit Zwolle:

✓ Gespecialiseerd in fine art fotografie;
✓ Gecertificeerd in moment design;
✓ Fotograferen én afdrukken;
✓ Hoogstaande kwaliteit;
✓ Ontspannen, plezierig en ongedwongen.

Bruidsfotografie Hanneke Bloem Fotografie

Bruidsreportage

Het was de prachtige zonnige trouwdag van Henk en Martine die ik mocht vastleggen. Vrijdag 13 mei 2022. Spannend was het wat het Hollandse weer

Lees verder »

*verplicht veld

Door op verzenden te klikken ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring die je onderaan de pagina kunt vinden.

Contact.

06 51 41 14 91

Adres: Hasselterdijk 35e, Zwolle

E-mail: info@hannekebloemfotografie.nl

© copyright 2022 Hanneke Bloem Fotografie | alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, welkom op mijn website. Hoe kan ik jouw helpen?