Fine art fotografie (portretten) in Zwolle

Fine art fotografie is meer dan alleen het maken van een mooi portret; het is de meest pure en kunstzinnige vorm van portretfotografie.

Als portretfotograaf is het mijn doel om met elk fine art portret een verhaal te vertellen. Zonder woorden gevoelens voelbaar maken en de kleinste details zichtbaar. Dat maakt fine art fotografie een eerlijke en kwetsbare manier van fotograferen. Ik portretteer jou precies zoals je bent.

De natuurlijke belichting en zorgvuldige nabewerking van de foto, geven het de hoogstaande kwaliteit en allure die het verdient. Een fine art portret is luxe, intens en stijlvol; persoonlijke kunst als verlengstuk van jouw interieur.

Wil jij een fine art portret laten maken van jezelf, je partner of kinderen? Of geef je het liever als bijzonder en uniek cadeau?

– Fine art is portretfotografie waar beeld en kunst elkaar ontmoeten,
versterken en omarmen. –

Wat is fine art fotografie?

Fine art fotografie is een specialisme binnen de portretfotografie. Het gaat hierbij om kunstzinnige fotoportretten waarbij andere fotografische vaardigheden worden toegepast dan bij een ‘standaard’ portret. 

Zo’n kunstportret wordt vanuit een bepaalde visie gecreëerd, vooral het creatieve proces is hierin van grote betekenis. Als fine art fotograaf denk ik bewust na over het verhaal. Wat wil ik vertellen met dit portret? Hoe ga ik dat in beelden vangen? Wat heb ik daarbij nodig? Ik gebruik hiervoor de nieuwste fototechnieken en camera’s.

Bij een fine art portret gaat de meeste aandacht uit naar het gezicht. En naar de ogen in het bijzonder. Zij vertellen je het verhaal en nemen je mee op reis. Mee op reis de foto in, voor een kijkje in de ziel. De donkere of lichte achtergrond en de belichting zijn hierbij van groot belang; het model staat in de spotlights.

Hier wordt met de zorgvuldige nabewerking extra de aandacht op gelegd. Natuurlijk is het editen van een foto altijd een belangrijk onderdeel van het proces. Bij fine art is het echter allesbepalend: de nabewerking maakt het verschil tussen een portret en een fine art portret.

Wat is mijn stijl als fine art fotograaf?

Deze manier van fotograferen is een portretvorm waar elke fine art fotograaf op een andere manier uiting aan geeft. Mijn portretten kenmerken zich door een klassieke en stijlvolle uitstraling; de modellen zijn helder, fris en puur geportretteerd en de foto’s zijn contrastrijk.

Kant, zijde en andere glossy kledingstoffen zijn medebepalend voor de klassieke look. Denk hierbij aan nette en chique kleding. Stijlvolle kapsels en eventuele mooie accessoires maken het beeld compleet.

Vaak wordt gedacht dat portretfotografen enkel het gezicht fotograferen. In mijn fine art portretten varieer ik tussen foto’s van alleen het gezicht en portretten waarop het model tot aan de middel is te zien.

De foto’s zijn zowel in kleur als in zwart-wit te bestellen en af te laten drukken

– Een portret is een schitterende foto aan de muur; fine art is een gepersonaliseerd kunstportret als onderdeel van jouw interieur.
Een waardevolle investering van hoogstaande kwaliteit. –

Voor wie is een fine art portret geschikt?

Deze stijl van portretteren is het meest geschikt voor volwassenen én kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Kinderen van deze leeftijd begrijpen de aanwijzingen en vragen. En voelen zich – voor de lens – sneller op hun gemak. Van baby’s, peuters en kleuters maak ik graag andere prachtige foto’s.  Wil je graag een duo fine art portret van bijvoorbeeld moeder-dochter of broertje-zusje? Ook dat is mogelijk bij Hanneke Bloem Fotografie.

Een fine art portret wordt vaak gezien als een verlengstuk van het interieur; een luxe aanvulling op de inrichting van het huis. Zie jij de toegevoegde waarde van deze manier van fotograferen? Dan is een fine art portret een waardevolle investering van hoogstaande kwaliteit.

Hoe laat je jouw fine art portret het best afdrukken?

Die kwaliteit wil je behouden wanneer het portret wordt afgedrukt. Laat mij daarom de fine art portretten afdrukken op dibond: een kunststof plaat met een dun toplaagje aluminium. Deze toplaag zorgt ervoor dat het portret exclusiviteit uitstraalt. Door de stevige verlijming blijft de foto uitstekend beschermd tegen invloeden van buitenaf en blijft de uitstekende kwaliteit jarenlang gewaarborgd.

Afdrukken laat je daarom het liefst bij mij doen. Zo garandeer ik jou het beste resultaat voor aan de muur.

Hoe verloopt een fine art portretshoot?

Wil je een fine art portret laten maken op mijn adres in Zwolle? Dat gaat als volgt:

De voorbereiding:

 • Per mail ontvang je mijn e-magazine waarin al jouw vragen worden beantwoord.
 • Daarnaast ontvang je van mij een kleur- en kledingadvies.
 • Voor volwassenen: voorafgaand aan de fotoshoot verzorgt Jenneke Visagist & Hairstylist jouw visagie en haarstyling
  (kijk op de website voor de tarieven: www.jennekevisagistenhairstylist.nl).


De bestelgalerij:

 • Binnen een week na de fotoshoot, ontvang je van mij minimaal tien digitale fotobestanden in lage resolutie met watermerk. Deze beelden zijn al van de eerste nabewerking voorzien.
 • Je kiest voor zwart-wit of kleur.
 • Na jouw definitieve keuze ontvang je van mij – binnen twee weken – de hoge resolutie beelden die zorgvuldig zijn bewerkt.


Het eindproduct gedrukt:

 • Wil je verzekerd zijn van een kwalitatief hoog afdrukniveau, dan laat je door mij het portret afdrukken op dibond.
 • De portretten stuur ik naar jou toe of je haalt ze bij mij op.


Boek nu jouw fine art fotoshoot
en verrijk jouw interieur met een gepersonaliseerd kunstportret.                    

Investering

1 persoon

Fine art portret
95
 • 1 fine art portret (fotobestand in HR)
 • keuze uit bestelgalerij
 • extra fotobestand 20 euro per stuk
 • afdrukmogelijkheden

2 personen

Fine art portret
170
 • 2 fine art portretten (fotobestanden in HR)
 • keuze uit bestelgalerij
 • extra fotobestand 20 euro per stuk
 • afdrukmogelijkheden

3 personen

Fine art portret
230
 • 3 fine art portretten (fotobestanden in HR)
 • keuze uit bestelgalerij
 • extra fotobestand 20 euro per stuk
 • afdrukmogelijkheden
Waarom fine art fotografie bij Hanneke uit Zwolle:

✓ Gespecialiseerd in fine art fotografie;
✓ Gecertificeerd in moment design;
✓ Fotograferen én afdrukken;
✓ Hoogstaande kwaliteit;
✓ Ontspannen, plezierig en ongedwongen.

*verplicht veld

Door op verzenden te klikken ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring die je onderaan de pagina kunt vinden.

Contact.

06 51 41 14 91

Adres: Hasselterdijk 35e, Zwolle

E-mail: info@hannekebloemfotografie.nl

© copyright 2022 Hanneke Bloem Fotografie | alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden